sunnuntai 15. kesäkuuta 2014

Tampere Dressage Festival

Puolisen vuotta suunniteltu ja järjestelty SM-kisaviikonloppu on nyt takana. Säät ei todellakaan suosinut torstaina ja perjantaina vaan torstain rankkasateet sai kentän tulvimaan niin, että illalla rataa rakennellessa kahlattiin nilkkoja myöten mutavellissä liukastellen, samalla kun lieju imaisi kumpparit kentän pohjaan ja kouluaitamateriaalien kantaminen hidastui sitä myötä entisestään.
Kun kentän kaksi rataa oli pystyssä, oli osa talkoilijoista rakentanut isoon maneesiin vielä kolmannen pitkän radan kaiken varalta puoli kahden aikaan yöllä. Vettä taivaalta tuli koko illan enemmän tai vähemmän, eikä sen vuoksi ollut ihan liikaa toiveita kentän kuivumisen suhteen... Ei voi muuta sanoa, kuin onneksi on tilat  jossa on 80m x 120m kenttä, ratsastusalaltaan 40m x 90m maneesi ja lisäksi vielä "pikkumaneesi" (24m x 80m) jolloin tallin vakiasukkaitakaan ei tarvinut häätää maastoilemaan kisojen tieltä.

Perjantai 13 ja keli ei ollut yhtään sen parempi.. Vettä, vettä, vettä. Torstai-illan suunnitelmien mukaan 1.rata siirrettiin maneesiin mutta 2.rata saatiin pidettyä ulkona. Priima ei sekään puoli kentästä ollut mutta ratsastettavissa. Ponien ja nuorten 1.osakilpailut käytiin maneesissa ja päivä vietiin läpi sujuvasti vaikka ulkona oli harmaata, kylmää ja vetistä. Suomen kesä - Haloo?!
Lauantain tilanne vaikutti illallakin vielä sen verran epävarmalta, että ponien ja nuorten finaalien sound checkit pidettiin maneesissa mikä tarkoitti sitä, että myös finaalit tultaisiin ratsastamaan hallissa. 

Lauantaina keli ja kenttä näyttivät jo lupaavammilta. Rata 1 pidettiin kuitenkin edelleen sisällä ja ponien sekä nuorten suomenmestaruudet ratkaistiin siellä. Lisäksi päivän aikana nähtiin junioreiden ja senioreiden SM 1.osakilpailut ja katsomossakin oli jo mukavasti ihmisiä! Kun sain tiedottaa tapahtuman facebook-sivuilla sunnuntaista (kaikki luokat ratsastetaan ulkona), oli ilo ylimmillään ihan jo kuvaamisen kannalta mutta ennenkaikkea yleisesti kaikkien kannalta - päästään toteuttamaan se, mitä pitkään oli suunniteltu ja jo ajatus siitä, että ihmiset pääsee nauttimaan kauniista kesäpäivästä katsellen kovatasoista kisapäivää - kyllä kiitos!
Illalla käytiin syömässä vielä iltagaalan aivan ihania tarjoiltavia Mancesterissa! Itse olin paikalla pari tuntia ja klo 23 aikoihin siirryin vielä kotikoneelle laittamaan päivän tunnelmia kuvien muodossa facebookkiin koska saman tein perjantaina ja ois ollu omantunnon päälle liikaa jättää laittamatta myös lauantailta kuvat heti samana päivänä.. 

Sunnuntaina aurinko paistoi pilvettömältä taivaalta lähes läpi koko kisapäivän - jopa sen verran lämpimästi että allekirjoittaneella on kärähtänyt niska. Yleisöä oli runsaasti seuraamassa tapahtumaa, kenttä hyvä, keli sopivan lämmin muttei liian kuuma kilpailijoillekkaan. Auringon paistaessa saatiin ratkottua niin junioreiden kuin senioreidenkin suomenmestarit. Juniori kylvetettiin vesimatossa vielä tallialueen reunalla mutta senioreita varten matto raahattiin yleisölle näkyvämmälle paikalle kun hevosliikenne oli niin vähäistä siinä vaiheessa. 

Oma "näkyvä" rooli kisoissa oli siis kisojen valokuvaus, median opastaminen, käsiohjelman teko ja yleishäärääminen. Kisojen facebook-sivujen päivittäjä on myös allekirjoittanut ja toivottavasti onnistuin pitämään kaikki 399 facebook-sivujen tykkääjää vaikkakin kuvat ovat osittain vähän erikoisia, puhelimella kameran näytöstä otettuja.. :D Äsken vilkaistessa esimerkiksi 179 tykkäystä saanut kuva on nähty yli 2140 kertaa. Voiko tästä tietää jo onnistuneensa levittämään infoa viikonlopun tapahtumista? :) 
Eilisen ja tän päivän hommana on laittaa medialle kuvia ja jossain vaiheessa myös paljonpaljon lisää näytille kuvasivuillekin. 
Samalla on aika alkaa siirtämään katseita myös tulevaan, elokuussa pidetään 3 päiväiset estekisat ja pikkuhiljaa alkaa rakentua jo syksyiset seuramestaruudet. Myös ensi vuoden Tampere Dressage Festivaleille saatiin hyviä ideoita joita lähteä pyörittelemään mielessä. Toivotaan, että mahdollisimman moni on mukana ;) !

Kuvia löytyy toistaiseksi julkisena vain facebookista. Linkkiä laitan myöhemmin myös tänne kun saan (mahdollisesti tällä viikolla) näitä esille.

Samalla pahoittelut sähköpostia laittaneille, yritän vastailla teille mahdollisimman pian! Tapana on kyllä vastata mieluiten jo saman päivän aikana mutta tämän viikonlopun aikana mua ei oo tainnu saada oikein kiinni kuin parhaiten hihasta nykimällä paikan päällä..


Junioreiden SM 2014 Dragonheart

1 kommentti: